2022-04-07 10:53:05• hírek • Agerpres

Ciucă az egészség világnapján: A román állampolgárok egészségét nem szabad várakoztatni

foto: gov.ro
foto: gov.ro

A román állampolgárok egészségét nem szabad várakoztatni - üzente Nicolae Ciucă miniszterelnök az egészség világnapján.

Ciucă üzenetében kiemeli, hogy az emberek egészségi állapota egy társadalom fejlődési képességének is fokmérője, és ez bebizonyosodott az utóbbi két évben, a világjárvány időszakában is.

'Úgy tűnik, a világjárvány a végéhez közeledik, és az Egészségügyi Világszervezet szerint a Covid-19 súlyossága idővel valószínűleg csökkenni fog. Nagyon nehéz időszak volt, amely alatt az orvosok, egészségügyisek és más szakemberek gyakran a kimerültség határáig dolgoztak minden egyes beteg egészségéért és a közösség egészségéért. Az ő erőfeszítéseik nagyban hozzájárultak az eddigi öt járványhullám leküzdéséhez, és ezt mindannyiuknak köszönöm' - írta a kormányfő.

Ciucă hangsúlyozza, hogy az egészségügyi rendszert a páciensek szükségleteihez kell igazítani a legmagasabb gyógyászati standardok alapján, és ezt a kormány az országos helyreállítási terv keretében vállalt egyik célkitűzésként is szem előtt tartja.

'Biztosak akarunk lenni afelől, hogy a kórházi infrastruktúrába, az orvosi logisztikába és az egészségügyi rendszer dolgozóinak szakképzésébe történő beruházások az általunk vállalt határidőn belül megvalósulnak, mert a román állampolgárok egészségét nem várakoztathatjuk' - szögezte le a miniszterelnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: